Annons

Vägrar utfrågas om Volkswagen-skandal

Volkswagens tidigare styrelseordförande Ferdinand Piech, som avgick efter ett gräl med förre vd:n Martin Winterkorn, vägrar att låta sig utfrågas av tyska parlamentariker som utreder utsläppsskandalen. Det uppger Piechs advokat.

Piech, som också varit vd i biltillverkaren och gick i spetsen för bolagets globala expansion, har tidigare avlagt vittnesmål inför den amerikanska advokatbyrån Jones Day i april i fjol och tyska åklagare i Braunschweig, i närheten av VW:s huvudkontor i Wolfsburg, i december.

"De kommentarerna var enbart riktade till Jones Days utredare respektive åklagarna. De var inte riktade till medier", konstaterar Piechs advokat Gerhard Strate i ett mejluttalande.

Han säger att Piech inte tänker kommentera det offentligt.

Enligt Bild am Sonntag ska Piech ha informerat VW:s toppchefer om eventuellt fusk vid dieselutsläppstester i USA ett halvår innan skandalen briserade i september 2015.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?