Vaccinrally på tillväxtmarknader i november

Utgången av USA-valet och flera goda vaccinnyheter har eldat på de globala börserna. Financial Times noterar att MSCI tillväxtmarknadsindex stigit närmare 13 procent under november. 

Foto:Jon Gambrell/TT

Hungern efter aktier avspeglas även i att hela 89 miljarder dollar flödade in i aktiefonder under tre veckor i november, enligt en analys av Bank of America, som Financial Times refererar till. 

Ett tecken på det goda börshumöret är att MSCI:s tillväxtmarknadsindex har stigit med 12,78 procent under november, efter positiva vaccinnyheter från Pfizer–Biontech, Moderna and Astra Zeneca. 

”USA-valet i kombination med vaccin(-nyheterna) har tagit bort två stora risker från marknaden”, säger Maya Bhandari, fondförvaltare på Columbia Threadneedle Investments som spår att det finns utrymme för ytterligare kursuppgångar. 

Men en stark november ändrar inte på det faktum att flera stora index ligger lägre än vid årets början och den kraftiga spridningen av viruset i USA och skärpta restriktioner i Europa är samtidigt nya orosmoln, konstaterar tidningen. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?