ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Vänsterpartiet vill se utredning av privatiseringar

  • Jonas Sjöstedt Foto: TT

Vänsterpartiet vill att det tillsätts en statlig haverikommission som ser över samtliga privatiseringar som har drivits igenom de senaste årtiondena.

Det bör också undersökas hur återreglering kan åstadkommas på sådana områden där det behövs, och hur mycket privatiseringarna har kostat skattebetalarna, skriver Jonas Sjöstedt (V) och Ulla Andersson (V) på DN Debatt.

”Vi har under de senaste decennierna tillåtit vår gemensamma egendom att säljas ut och tas över av privata vinstintressen. För de företagen kommer vinstintresset först och samhällsnyttan och servicen i andrahand.” skriver de.

De beskriver det som att listan på misslyckade marknadsexperiment kan göras lång. Apoteken, järnvägen, elnäten, postservice, välfärd och telefoni ges som exempel på privatiseringar som har gjort samhället skörare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer