1515
Annons

V och MP mot Nato – ”missnöjd över den process som varit”

Vänsterpartiet står inte bakom slutsatserna i rapporten.

”Jag är missnöjd över den process som varit och att tiden har kortats”, säger Håkan Svenneling (V).

Foto:Jesper Frisk

Analysen och slutsatserna är inte balanserade och saknar konsekvensanalyser av ett Natomedlemskap.

”Man kan leta med mikroskop efter argument mot ett Natomedlemskap. De går inte att hitta”; säger Håkan Svenneling och kallar skrivelsen för ”en partsinlaga och pamflett” för ett Natomedlemskap.

Maria Ferm (MP) är utrikespolitisk talesperson.

”Miljöpartiets grundhållning kring Nato har inte ändrats”, säger hon.

Ann Linde håller inte med beskrivningen att rapporten saknar argument mot Nato och pekar på att Sverige utsätter land för en stor sårbarhet under en ansökningsperiod.

”Vi erkänner i rapporten att detta är en negativ sak. Jag håller inte med om att vi inte tagit upp vad som är negativt”, säger hon.


Victoria's Secret tvingas betala till 1.250 uppsagda

En stor grupp uppsagda underklädesarbetare får motsvarande flera årslöner var efter en uppgörelse med branschjätten Victoria's Secret.

Foto:David Paul Morris

Det handlar om en bh-fabrik i Thailand i företaget Brilliant Alliance Thais regi. Den stängdes förra året då bolaget gick i konkurs. 1.250 arbetare miste då jobbet utan att få det avgångsvederlag de har rätt till enligt thailändsk lag.

Men efter förhandlingar med de amerikanska företag som fabriken var underleverantör till har alltså Victoria's Secret gått med på ett lånearrangemang som innebär att 8,3 miljoner USA-dollar avsätts. Det innebär att var och en av arbetarna får ungefär 65 000 kronor.

Beloppet motsvarar flera årslöner för arbetarna. Arbetsrättsgruppen Solidarity Centre ser det som en liten revansch efter det att västerländska klädjättar ofta kommit undan utan att betala något i liknande fall.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?