1515

V diskuterar en bojkott av Almedalen

Vänsterpartiets partiledning har ett möte i eftermiddag för att diskutera huruvida partiet ska bojkotta årets Almedalsvecka, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Riksdagsledamoten Daniel Riazat, utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.
Riksdagsledamoten Daniel Riazat, utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.Bild:Christine Olsson/TT

Inom partiet finns det ett starkt tryck att hela partiet ska bojkotta årets politikervecka, uppger Ekots källor. Flera av partiets riksdagsledamöter deltar inte under Almedalsveckan eftersom nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer att närvara.

"Det är ett ställningstagande från min sida för att jag inte vill normalisera att nazistiska krafter får tillstånd att vara med på en vecka som sägs vara folkets politikervecka", säger Daniel Riazat, partiets utbildningspolitiska talesperson, till Ekot.

Sedan tidigare har V-riksdagsledamöterna Emma Wallrup och Rossana Dinamarca ställt in sina planerade aktiviteter med anledning av att NMR ska närvara. Tidigare har även RFSL och Feministiskt initiativ beslutat att bojkotta evenemanget av samma anledning.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?