Annons

V: Centerpartiet har dåligt sinne för ekonomi

Vänsterpartiet vill stoppa den sänkta arbetsgivaravgiften för unga. Det säger den tillträdande vänsterpartiledare Nooshi Dagostar. Vänsterpartiet hoppas få stöd av oppositionen för detta. 

Nooshi Dadgostar.
Nooshi Dadgostar.Foto:Henrik Montgomery/TT

Vänsterpartiet vill bryta ut nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga för att satsa på andra saker. 

”Vi kommer att vända oss till Moderaterna och Kristdemokraterna. Vi vill göra det här för är det är pengar i sjön. Vi vill att det blir nya arbetstillfällen”, säger Nooshi Dagostar på en träff med riksdagsjournalister.

Reformen som Centerpartiet driver beräknas kosta 9 miljarder kronor per år. 

”Centerpartiet har dåligt sinne för ekonomi. De förstår inte hur samhället fungerar.  Det enda de håller på med är att pressa pengar upp till stora fastighetsägare, till de som har pengar redan som det är, det skapar ingen rörelse i ekonomin”, säger hon.

”Centerpartiet är otroligt naiva när det gäller ekonomi”, fortsätter hon.  

Vad vill ni använda de 9-miljarderna till ?

”Vi vill helst att de går till regioner och kommuner. Om jag får önska vill jag ge generella statsbidrag.” 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?