1515

Utrikesministern: Trump pressade Putin om USA-valet

Trump pressade Putin om rysk inblandning i det amerikanska valet, säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson.

Därefter accepterade den amerikanske presidenten sin ryske kollegas försäkran om att så inte var fallet, enligt Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Donald Trumps eventuella band till Ryssland synas nu av tre utredningar.
Donald Trumps eventuella band till Ryssland synas nu av tre utredningar.

Anklagelserna om Rysslands inblandning i det val som förde Donald Trump till makten stod på agendan när den amerikanske presidenten för första gången, i anslutning till G20-mötet i Hamburg, träffade sin ryske kollega Vladimir Putin. Och Trump ska ha gått rakt på sak.

"Presidenten öppnade mötet med president Putin med att ta upp det amerikanska folkets oro över rysk inblandning i valet 2016", sade Tillerson efter mötet.

Senast i torsdags, i ett tal i polska Warszawa, sade Trump att Ryssland "kan ha" försökt påverka presidentvalet. Under mötet ska dock Trump ha accepterat Putins försäkran om att så inte var fallet.

"President Trump sade att han uppfattade tydliga uttalanden från Putin om att anklagelserna inte är sanna, att de ryska myndigheterna inte har ingripit, och han accepterade dessa uppgifter", sade Lavrov i en kommentar efter mötet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?