Utredningar om godisfuskande grossister läggs ner

De senaste åren har miljöförvaltningen i Malmö gett säljförbud till flera grossister som misstänks för att ha sålt gammalt godis. Uppemot 100 ton godis har förlagts med förbud, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Foto:Mostphotos

Kommunen polisanmälde tre grossister, men nu läggs utredningarna ner. Enligt åklagaren går det inte att styrka att brott begåtts. Två av de tre bolagen har dessutom gått i konkurs och man har inte lyckats få tag i företrädare för bolagen.

”Brotten begicks innan den 1 januari 2019, då var det bara böter i straffskalan för livsmedelsbrott. Då har polisen inte lika stora möjligheter att utreda brotten. Sen har ju två av bolagen gått i konkurs och då blir det böter mot ett bolag som inte har några pengar”, säger Arvid Nordland på miljöförvaltningen i Malmö till SVT.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?