Hoppa till innehållet

Annons

Utredning underkänner Livihops emission

Den utredning som personlig assistansbolaget Livihop i juli 2018 gav Setterwalls Advokatbyrå i uppdrag att genomföra avseende beslut och implementering av ett incitamentsprogram föreslår att aktieägarna på bolagsstämma fattar ett beslut för att bekräfta att emissionsbeslutet är ogiltigt och att teckningsoptionerna ska makuleras.

Det framgår av ett pressmeddelande från Livihop.

"Rapporten visar att Carl Auer, vid tidpunkten verkställande direktör och ledamot av styrelsen, Christian Paulsson, vid tidpunkten ledamot av styrelsen och sedermera bolagets vd, samt Crister Auer, vid tidpunkten ledamot av styrelsen, agerat i strid mot aktiebolagslagen och på ett felaktigt sätt genomfört en emission av teckningsoptioner", uppger företaget.

Granskningen avsåg ett beslut om nyemission av teckningsoptioner från den 1 september 2017 och hur detta har hanterats av bolaget och de ansvariga personerna.

Det är i nuläget ännu inte konstaterat om emissionen av teckningsoptionerna har skadat någon aktieägare, men det går inte att utesluta att aktieägare kan komma att skadas framdeles, heter det.

"Bolaget utesluter inte att vidta rättsliga åtgärder för att kräva skadestånd och ersättning för kostnader som åsamkats bolaget till följd av Carl Auers, Christian Paulssons och Crister Auers agerande", uppges det.

Sedan slutet av 2018 har varken Carl Auer, Christian Paulsson eller Crister Auer något engagemang för Livihop.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera