1515
Annons

Utredare föreslår krav på biobränsle i flyget

Flygbolagen ska tvingas att minska koldioxidutsläppen genom att blanda in biobränsle i tanken, föreslår regeringens särskilda utredare Maria Wetterstrand, skriver Dagens Nyheter.

Foto:Hasse Holmberg

Enligt förslaget ska reduktionsplikten begränsas till att enbart minska utsläppen med 1–5 procent fram till år 2025, eftersom det kommer råda brist på biodrivmedel till en början. Därefter ska utsläppen minskas med 25–30 procent fram till 2030.

”Flygbolagen inser att de inte kommer undan den här frågan. Att de måste vara med i den här omställningen på ett starkare sätt än de har varit hittills. De upplever ett tryck från sina egna anställda och från företagskunder och privatkunder. Och väldigt lite talar för att flyget kan ställa om av sig självt”, säger Wetterstrand till tidningen.

Priset på flygresor kommer att höjas med omkring 250 kronor för en interkontinental resa om förslaget blir verklighet, på grund av att biodrivmedel är dyrare än vanligt flygbränsle, enligt utredningen.

Charge Amps vd Anders Bergtoft lämnar bolaget

Charge Amps, som är en leverantör av laddningslösningar för elbilar, meddelar att vd och koncernchef Anders Bergtoft lämnar bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Anders Bergtoft.
Anders Bergtoft.Foto:Maria Cruseman

Styrelsen har beslutat om ett nytt ledarskap, i ljuset av den snabbt växande elbilsmarknaden samt Charge Amps starka position på den svenska marknaden och företagets ökade tillväxt i Europa. Processen att söka en ny vd för Charge Amps har inletts.

Nuvarande operativa chefen Olle Tholander träder in som tillförordnad vd. Stockholmsbaserade Charge Amps grundades 2012. Bolaget har drygt 160 anställda i nio länder och försäljning på fler än 15 marknader.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera