ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tema: Handel

Utmaningarna för detaljhandeln i fokus på Di:s konferens

  • David Lloyd, Alibabas Nordenchef, och Karin Lindahl, vd för Indiska, talar på Di:s konferens om handel. Foto: Björn Dahlgren

På onsdag är det dags för Di:s Retail-konferens, med fokus på branschens strukturutmaningar.
Icas vd Per Strömberg och David Lloyd från kinesiska e-handelsjätten Alibaba är två av talarna i Stockholm.

”Konferensen är först och främst en chans att nätverka med makthavare och andra aktörer inom detaljhandeln men också att lyssna på praktikfall och experter i en spännande bransch som står inför stora strukturutmaningar”, säger Felicia Fazzi, projektledare för konferensen.

Med tanke på allt tal om den amerikanska näthandelsjätten Amazons möjliga intåg i Sverige borde anförandet från den kinesiska motsvarigheten Alibabas ansvarige för Storbritannien och Norden, David Lloyd, definitivt vara en av höjdpunkterna.

Och Per Strömberg får möjligen stå till svars för Icas CSO Liv Forhaugs uttalande i denna tidning att matjätten nu är störst i Sverige på nätet.

Fem år i rad har Systembolaget utsetts till företaget med högst kundnöjdhet, vilket också är ämnet för vd Magdalena Gergers programpunkt.

Konferensen ger också deltagarna en möjlighet att lyssna på två avgående bransch-vd:ar – Maria Hamrefors, som lämnar Akademibokhandeln för att bli styrelseproffs och Susanne Ehnbåge som går från hemelektronik till mode när hon lämnar Netonnet för Lindex.

Karin Lindahl, som mitt under rådande konkurshot tog klivet från extern vd till att också bli ägare för butikskedjan Indiska, talar om hur man förändrar ett utmanat bolag i en utmanad bransch.

Konferensen inleds med att handelskoncernen Axel Johnsons affärsutvecklingschef Jacob Wall skissar fram detaljhandelns strukturella förändringar.

”Det är fjärde året i rad som vi anordnar konferensen Retail. Feedbacken från deltagarna är att den är väldigt innehållsrik med varierande talare i angelägna ämnen”, säger Felicia Fazzi.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies