Annons

Utländska varor snart billigare för kineserna

Kinas finansdepartement meddelade på fredagen att de ska sänka importtullarna på ett urval av konsumentvaror från och med december.

Det rapporterar Financial Times.

Importtullarna ska sänkas från ett genomsnitt på 17,3 procent till 7,7 procent på produkter som livsmedel, hälsoprodukter, läkemedel, kläder, skor och hattar liksom andra dagligvaruprodukter.

Sänkningarna följer åtgärder sedan 2015 att minska importavgifter på grund av ökad efterfrågan på importerade konsumentvaror, enligt finansdepartementet.

De tillade att den senaste sänkningen av tullarna gjorts som svar på ökad efterfrågan på kvalitetsvaror som för närvarande inte kan mötas av inhemsk produktion och kommer att tillåta ökat konsumentval.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?