ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Utbudet av bostadsrätter i Stockholm slår i taket

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet var under den första veckan i juli klart högre än motsvarande vecka i fjol, särskilt i Stockholms innerstad där utbudet var 44 procent högre än 2017. 

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

”Årstakten för utbudet av bostadsrätter har nu stigit sedan mitten av juni och innanför tullarna i Stockholm är det upp 44 procent på årsbasis, den högsta ökningstakten sedan månadsskiftet februari/mars. Det här stärker vår hypotes om att det kommer att bli en mer aktiv sommar än normalt på bostadsmarknaden”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. 

Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 35 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket var samma ökningstakt som veckan före. I Stockholms innerstad var utbudet 44 procent högre än motsvarande vecka 2017, upp från +34 procent föregående vecka.

Det läggs också ut fler nya annonser än i fjol och även här är skillnaden störst i Stockholms innerstad, där det förra veckan lades ut 24 procent fler annonser för bostadsrätter än under motsvarande vecka 2017.

”Eftersom många objekt försvinner från marknaden utan att vara sålda och vi vet att det är många tillträden under hösten har vi trott på en mer aktiv sommar, när många vill sälja innan det riktiga högtrycket sätter i gång i början av augusti. Vi tror den här ökningen kommer att hålla i sig och att vi får ett högre utbud än under förra sommaren”, säger Staffan Tell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer