1515
Annons

Utbombade aktien tokrusar 70 procent efter nytt avtal

Klädbolaget Wesc meddelade på onsdagen att bolaget slutit ett avtal om att leverera varor till butikskedjan JC vilket fick aktien att rusa med 76 procent. I början av augusti meddelade Wesc att bolaget hade en ”fortsatt ansträngs likviditetssituation”.

På onsdagsmorgonen meddelade Wesc VESTUM +2,64% Dagens utveckling att bolaget under hösten kommer leverera varor till tio fysiska JC-butiker samt till bolagets e-handel. Avtalet är löpande och under våren 2019 då Wesc kommer leverera ett urval av sina produkter till samtliga JC:s butiker. 

”Wesc som varumärke är starkt ute i landet och med en partner som JC får vi äntligen chansen att möta konsumenten på ett tydligt sätt i både större och mindre städer i Sverige och Finland. JC:s ambition att bygga ett modernare utbud med ett utökat fokus på streetwear passar Wesc perfekt”, säger Marcus Hyltbring, vd för We international AB, i pressmeddelandet. 

Nyheten mottogs med klang och jubel av aktiemarknaden och Wesc:s utbombade aktie hade vid halv två rusat med 76 procent. Innan dagens rally var aktien ned omkring 35 procent sedan årsskiftet och på fem år har aktien fortfarande backat med 96 procent. 

Den 3 augusti meddelade Wesc att bolagets likviditetssituation var ”fortsatt ansträngd”. Bolaget meddelade även att det rörelsekapital som vid tillfället genererades av den löpande verksamheten inte var tillräckligt för att täcka kapitalbehovet på tre månaders sikt. 

”Med anledning av detta har styrelsen säkrat upp viss ytterligare finansiering från huvudägare. Därutöver pågår åtgärder för indrivning av fordringar som vid positivt utfall kommer ha en betydande positiv påverkan på likviditeten”, skrev Wesc i ett pressmeddelande. 

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera