Annons

USA:s toppdiplomat i Ukraina: Presidenten stoppade biståndet

William B Taylor Jr, som är USA:s toppdiplomat i Ukraina, uppgav för riksrättsutredarna att President Donald Trump stoppade bistånd till Ukraina så länge landets president inte offentligt lovade att undersöka Trumps politiska rivaler. Det uppger New York Times.

Foto:Evan Vucci

William B Taylor Jr berättade i vittnesmålet att när han protesterade mot Donald Trumps plan sade USA:s ambassadör till EU, Gordon D Sondland, att Trump gjorde som han gjorde eftersom han är affärsman.

”När en affärsman är på väg att skriva under en check till någon som är skyldig honom något ser han till att personen betalar innan han skriver under checken”, sade Sondland enligt William B Taylor Jr.

Taylors uttalande motsäger Trumps och hans republikanska allierades uttalanden.

I förra veckan gjorde Vita husets stabschef ett uttalande att biståndet till Ukraina hölls inne på grund av politiska skäl. Ett uttalande han snabbt backade från.

Enligt en opinionsundersökning från Pew Research är nu 54 procent av de svarande för riksrättsprocessen, medan 44 procent är emot. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?