1515

USA:s sysselsättning klart svagare än väntat

USA:s jobbmaskin hackar. Sysselsättningen dämpades i augusti och siffror för tidigare i sommar revideras ned.

Bild:TT

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 156.000 personer i augusti. Utfallet var svagare än väntade 180.000.

Arbetslösheten steg till 4,4 procent, jämfört med 4,3 procent månaden före. Analytikerna hade räknat med fortsatt 4,3 procents arbetslöshet, den lägsta på 16 år.

Dessutom skruvas de tidigare urstarka jobbsiffrorna för juni och juli ned med omkring 20.000 jobb vardera, i fredagens nya statistikrapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Enligt den reviderade statistiken registrerades 189.000 nya jobb i juli och 210.000 nya jobb i juni.

En inbromsning i augusti var alltså väntad, även om den blev skarpare än beräknat. Flera analytiker, bland dem Nordea, har också påpekat att tilltagande brist på arbetskraft kommer successivt att få en med bromsande inverkan på antalet nya amerikanska jobb.

Löneökningstakten, en viktig siffra för Fed i jakten på högre inflation, förblev tröga 2,5 procent i årstakt i augusti. Analytiker hade väntat sig en acceleration till 2,6 procent.

Antalet personer i arbetskraften som för närvarande kan ta ett arbete uppgick till 12.976 miljoner jämfört med 12.401 miljoner månaden före, enligt statistikrapporten.

Oväntat låga siffror för både sysselsättningen och löneökningstakten kan så tvivel i centralbanken Feds räntesättande kommitté. Fed har flaggat för ytterligare en räntehöjning innan årets slut, men det förutsätter att ekonomin fortsätter att visa styrka.

Marknaderna reagerade positivt på fredagen jobbrapport. Det kan tolkas som att de ser ökade chanser för att ytterligare penningpolitiska åtstramningar från Fed skjuts på framtiden.

Börserna hoppade upp ett snäpp och dollarn stärktes på beskedet. Skräckindexet VIX, som klättrar i tider av börsoro och backar vid gott marknadshumör, sjönk till den lägsta nivån sedan början på augusti.

Samtidigt noterar Bloomberg att jobbsiffrorna för just augusti regelmässigt brukar bli lägre än väntat. Alltsedan 2011 har analytikerna konsekvent haft för höga förväntningar jämfört med utfallet under den semesterpräglade månaden, visar nyhetsbyråns genomgång.

 


Innehåll från ENFOAnnons

Därför hamnar beteenderisker i fokus efter pandemin

Under mars månad 2020 förändrades världen nästintill över en natt. Pandemin massförflyttade människor från deras arbetsplatser och säkra nät till köksbordet, med rejält ökade säkerhetsrisker som följd. Detta har ökat kraven på medarbetarnas säkerhetsmedvetenhet, såväl som på säkra accesstjänster. Men hur gör man för att hänga med på tåget?

Säkerhet, som alltid har varit en angelägen fråga, har sedermera blivit en topprioritet i fråga om IT-investeringar. En säker arbetsplats handlar dock inte uteslutande om teknik. 

– Digitalisering är en förändringsresa som kräver kontinuerlig utveckling och lärande. Det första steget handlar emellertid om människan snarare än tekniken. Det nya normala kräver ett helt annat beteende och en personlig säkerhetsmedvetenhet, på en djupare nivå än tidigare, konstaterar Sarvi Glemfors, ansvarig för affärsenheten User Engagement inom affärsområdet Digital Trust på  Enfo.

Läs om Enfos tjänster inom cybersäkerhet  

Enfo har lång erfarenhet inom framtagande av såväl strategier och arkitektur, som planering baserad på de krav som ligger till grund för den digitala förändringsresan. Enfos tjänster inom området User Engagement fokuserar specifikt på slutanvändarens beteende och hantering av data, där kärnan är en säker och trygg digital transformationsresa med användarens behov i fokus. Sarvi betonar dock att en och samma strategi inte är applicerbar hos alla företag.

– Det är viktigt att utgå från sin egen verksamhet och kartlägga var man befinner sig i sin utveckling nu, kontra innan pandemin. Vari ligger förändringsbehovet och vad behöver man göra för att verkligen förändra sina medarbetares beteenden i grunden?

Gör inte allting själv

För att nå svaren på dessa frågor krävs en hel del research och långt ifrån alltid besitter man rätt kompetens in-house. Det är därför viktigt att inte sträva efter att göra allting själv. Då behov uppstår bör man istället anlita experter som kan rita de stora dragen på en övergripande nivå och lägga grunden för eventuella förändringar. 

– Användaren behöver alltid vara i fokus. Vilka ska använda de lösningar eller den teknik som ska implementeras? Hur beter de sig och hur tänker de kring säkerhet? Finns det några beteenderisker?

Läs mer om Enfos identitetslösningar  

Dataklassificering är en grundsten

Vikten av säkra lösningar och dito teknik kan emellertid inte underskattas. Ökande mobilitet medför många komplexa utmaningar. Patrik Duckert, ansvarig för området Digital Identity, betonar därför vikten av att skapa trygg och säker åtkomst till data, för att säkerställa att rätt person når rätt information. Liksom Sarvi konstaterar han att en teknisk lösning inte passar alla – eller gör allt. 

– Att klassificera och skatta sina data är därför en absolut grundsten i säkerhetsarbetet och för att åstadkomma en datadriven transformation. Vet man vilka data som behöver skyddas och hur, är det betydligt lättare att bygga tekniska lösningar som lägger på ett lock av ID-skydd eller åtkomstskydd. Samspelet mellan agil teknik och medvetna medarbetare är därmed en förutsättning för en lyckad verksamhetsdigitalisering, avslutar han.

Läs mer om Enfos Modern Workplace  

Mer från ENFO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ENFO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?