USA:s katastrofnota: 2.500 miljarder

Fjolåret blev det dyraste som mätts i USA vad gäller kostnader för naturkatastrofer – 306 miljarder USA-dollar, motsvarande ungefär 2.491 miljarder svenska kronor. 

Den stora skogsbranden i väst som härjade stora delar av Kalifornien i december är huvudorsaken, visar en rapport från regeringen. Branden innebär en tredubbling av kostnaden för skogsbränder jämfört med år 2016.

Också orkanen Harvey, som dumpade stora regnmängder över Texas, och orkanen Maria som ödelade stora delar av Puerto Rico innebar höga kostnader.

Kostnaderna för naturkatastroferna under 2017 slog i och med det notan på 215 miljarder US-dollar för 2005, främst orsakade av orkanerna Katarina, Wilma och Rita.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?