USA:s finansminister hoppas på skattereform före sommaren

USA:s finansminister Steven Mnuchin kommer försöka få igenom en skattereform innan kongressens somDet sade han på fredagen enligt Reuters.maruppehåll i augusti, men tidsschemat är "optimistiskt".

Han sade också att han var optimistisk till att till att hälsovårdsreformen, som representanthuset ska rösta om på fredagen, godkänns.

Han berörde också handel och sade att så länge USA kan förhandla om handelsavtalen så att de blir mer fördelaktiga kommer USA inte vara protektionistiskt. Han sade också att USA ska börja upprätthålla handelsavtal och försvara USA:s rättigheter.

Steven Mnuchin sade även att administrationen studerar förslaget om gränsskatt noga och att en starkare dollar från skatten kan gynna konsumenter men skada exportföretag.

Han berörde också bolagsskatten och sade att "den måste vara konkurrenskraftig". Målet med Donald Trumps skattereform är en skattesänkning för medelklassen, inte den rikaste procenten.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?