Annons

USA:s budgetunderskott väntas minska

USA:s budgetunderskott väntas minska något 2017 jämfört med föregående år.

Det framgår av en prognos från Congressional Budget Office, CBO, på tisdagen, enligt Bloomberg News.

CBO spår ett budgetunderskott på 559 miljarder dollar, eller 2,9 procent av BNP, under nuvarande budgetår, jämfört med 587 miljarder dollar under budgetåret 2016, motsvarande 3,2 procent av BNP.

Att underskottet är något mindre i år beror på "ett skifte i timingen för vissa betalningar, vilket ökade underskottet på ett betydande sätt under 2016 men som kommer att ha en mycket mindre nettoeffekt i år", enligt CBO.

CBO spår att USA:s BNP ökar med 2,3 procent i år, upp från +1,6 procent 2016. Arbetslösheten väntas ligga på 4,5 procent i slutet av 2017, och Federal Reserve antas höja räntan gradvis till 1,1 procent i slutet av 2017 och 1,6 procent i slutet av 2018.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?