USA:s börsbolag krossar marknadens prognoser

De amerikanska bolagen slår förväntningarna vad gäller vinstutvecklingen.

Bild:TT

Finansdatajätten Factset delger i en rapport den 25 januari att 76 procent av S&P 500-bolagen, som då hade släppt sina rapporter för det fjärde kvartalet, har överträffat vinstförväntningarna från analytiker på Wall Street och det är högre än genomsnittet för de senaste fem åren.

Totalt har bolag som rapporterat samt bolag som släppt preliminära kvartalssiffror redovisat en vinsttillväxt om 12 procent för det fjärde kvartalet. Samtliga 11 sektorer redovisar vinsttillväxt jämfört med samma kvartal i fjol.

De sektorer som redovisat tvåsiffrig vinsttillväxt är energi, material, it, finans och den allmännyttiga sektorn (utilities). Den sektor som istället redovisar den lägsta vinsttillväxten jämfört med i fjol är den amerikanska telekomsektorn.

Vid Factsets sammanfattning den 25 januari hade 24 procent av bolagen som ingår i S&P 500 redovisat kvartalssiffror.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?