Annons

USA–budgeten godkänd av representanthuset

Representanthuset i den amerikanska kongressen har röstat igenom en lag som finansierar den federala verksamheten till och med den 23 mars. Nu har också Donald Trump skrivit under lagen.

Det rapporterar Reuters.

Capitol Hill i Washington.
Capitol Hill i Washington.Bild:Susan Walsh

Förslaget, som röstades igenom med siffrorna 240 mot 186, har tidigare antagits av senaten och nu har president Donald Trump också undertecknat lagen.

Deadline för budgetförlängningen var vid midnatt amerikansk tid men denna nedstängning, "shutdown", varade därmed bara formellt i några timmar.

Budgetuppgörelsen innebär även ytterligare cirka 300 miljarder dollarn i ökade utgifter de kommande två åren, bland annat till försvaret. Lagen innebär också att skuldtaket höjs till mars 2019.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?