USA vill koppla upp fler kubaner

Det amerikanska utrikesdepartementet har upprättat en arbetsgrupp som ska jobba för att främja "det fria och oreglerade informationsflödet" på Kuba.

"Arbetsgruppen kommer att undersöka de tekniska utmaningarna och möjligheterna att expandera internetåtkomst och oberoende medier på Kuba", enligt amerikanska UD.

Statliga medier i Kuba fördömer tilltaget.

"Tidigare har Washington använt sig av fraser som 'arbete för yttrandefrihet' och 'utökad internetåtkomst på Kuba' för att dölja planer på att försöka få till instabilitet i landet", skriver Kommunistpartiets tidning Granma.

Enligt partitidningen var omkring 40 procent av kubanerna uppkopplade på internet 2017, 37 procent fler än 2010.

Kuba har upprättat områden där människor kommer åt trådlöst internet och fler hem har tillgång till internet. Men de flesta kubaner kan inte komma ut på nätet med sina mobiltelefoner och bara en litet antal bostäder har bredbandsuppkoppling.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?