1515

USA: utrikesminister om Nordkorea: "Farlig nivå"

Spänningarna kring Nordkorea har nått "en ganska farlig nivå", säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson efter samtal med sin kinesiske kollega Wang Yi i Peking.

”Vi kommer att arbeta tillsammans för att se om vi inte kan få Pyongyang-regeringen till ett läge där de vill sätta en annan kurs, korrigera sin kurs, och frångå utvecklingen av kärnvapen”, säger Tillerson på en pressträff med Wang.

Inför besöket har Kina uttryckt irritation över USA:s signaler om att Nordkorea borde hanteras med en fastare hand av Pekingregimen.

Åtminstone bakom stängda dörrar väntas också de kinesiska ledarna framföra kritik mot att USA i dagarna börjar installera ett robotförsvarssystem i Sydkorea — ett system så avancerat att Kina inte vill ha det så nära sina gränser.

Efter mötet med Wang Yi lutar det åt att Tillerson i morgon får träffa president Xi Jinping, som president Donald Trump har bjudit till Florida i början av april.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?