ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA: Utfrågning av Mueller skjuts upp

  • Foto: Cliff Owen

Meningen var att den särskilde utredaren Robert Mueller skulle frågas ut av USA:s representanthus underrättelseutskott den 17 juli. Men nu rapporterar medier i USA att vittnesmålet – som skulle äga rum inför öppna dörrar – kommer att flyttas fram, möjligen till den 24 juli.

Anledningen uppges vara att den tid som avsatts till utfrågningen bedömts vara för kort av flera utskottsledamöter.

Robert Mueller, som var ansvarig för den så kallade Rysslandsutredningen mot Donald Trumps presidentvalskampanj, lämnade över sin rapport till justitiedepartementet i mars.

Då hade utredningen pågått i nästan två år. Arbetet har varit digert. Med 19 jurister i sin stab har Mueller verkställt runt 500 husrannsakningar, hört cirka 500 vittnen och tagit initiativ till 2 800 order från domstolar om att personer ska infinna sig eller överlämna bevis. Utredningen har resulterat i minst 34 åtal, bland annat mot Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort, rådgivaren Roger Stone och presidentens tidigare advokat Michael Cohen.

Men Robert Mueller avstod från att rekommendera åtal mot presidenten i sin slutrapport. I slutet av maj förklarade Mueller – vid sitt hittills enda offentliga framträdande efter att han lämnat ifrån sig utredningen – att han inte hade befogenhet att göra det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer