1515
Annons

USA uppges köpa nya stridsflygplan

U.S. Navy, den amerikanska marinen, planerar att sälja sina äldre stridsflygplan av modell Boeing F/A-18 Hornet de kommande åren, samtidigt som dussintals nya F/A-18E/F Super Hornet köps in för att hantera bristen på stridsflygplan ombord på hangarfartygen, uppger en källa inom marinen för Reuters.

Enligt källan besluten ännu inte fastställda, men redan i 2018 års budget väntas behovet av de nya planen täckas. U.S. Navy räknar med en brist på omkring 70 stridsflygplan de kommande åren.

Om planen implementeras innebär det att Boeings fabrik i St. Louis kommer kunna hålla igång produktionen i flera år till. Bolaget drabbades av ett bakslag när den amerikanska kongressen inte inkluderade beställningar på 12 Super Hornets i budgeten för nästa år, vilket har lett till ett glapp mellan den nuvarande produktionen och framtida ordrar från Kanada och Kuwait.

Tjänstemän inom den amerikanska marinen uppger att det finns en möjlighet att den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump lägger till beställningar på nya stridsflygplan från Boeing som en del av en kompletterande budget.

Saab och Boeing utvecklar tillsammans ett skolflygplanet T-X som de hoppas att det amerikanska flygvapnet kommer upphandla.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?