Annons

USA-terminer: Abercrombie faller i förhandeln

Terminerna för USA-börserna indikerar en öppning nära oförändrade nivåer. S&P 500-index var vid stängningen på torsdagens handel nära sin rekordnivå från augusti. Dollarn stärks efter att investerare spekulerar om en nära förestående räntehöjning.

Strax efter klockan 15 visade samtliga terminsnoteringarna för Dow Jones, S&P 500 samt tekniktunga Nasdaq på endast mindre förändringar.

Federal Reserve-chefen Janet Yellens uttalanden har ökat på förväntningarna om en åtstramande penningpolitik bland dem som har satsat på att Donald Trumps löften kommer öka på de finansiella utgifterna och spä på inflationen. Oddsen för att Federal Reserve ska höja räntan i december har nu stigit till 96 procent från omkring 80 procent före presidentvalet.

Dollarindex har tagit sig upp på de högsta nivåerna på 13 år.

"I en högtillväxtmiljö är det troligt att vi kommer att se investerare röra sig in till USA som en källa till värdeökning av kapital", sade Joshua Mahony, marknadsanalytiker vid IG i en kommentar som Marketwatch tagit del av. Han framhåller även att en förstärkt dollar kan göra det tufft för de amerikanska exportörerna.

Bland bolagsnyheterna kan Gap komma under press efter att bolaget efter torsdagens stängning släppte sin rapport för det tredje kvartalet. Detaljhandelsbolaget lyckades inte imponera på investerarna med ett resultat i linje med förväntningarna och en upprepad helårsprognos.

Bland andra rapporterande bolag föll Abercrombie & Fitch 10 procent i förhandeln. Resultatet dök ned samtidigt som bolaget aviserade en rebranding.

Salesforce steg 8 procent i förhandeln då molnberäkningsbolaget rapporterade förbättrade intäkter och höjde sin prognos.

Klockan 16.00 presenteras statistik över ledande indikatorer i USA för oktober.

 

Noteringar vid 14.45-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

 

Terminen för Dow Jones

Terminen för S&P 500

Terminen för Nasdaq

2-åriga USA-räntan -0,0192 till 1,0269%

10-åriga USA-räntan -0,0265 till 2,2761%

Olja, US WTI +0:11 USD till 45:53 dollar/fat

Olja, Brent +0:16 USD till 46:65 dollar/fat

EUR/USD -0:0008 till 1:0618

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?