Annons

USA: Svag ökning av importpriserna

De amerikanska importpriserna steg 0,5 procent i oktober, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad året före sjönk priserna med 0,2 procent.

Det framgår av statistik från Bureau of Labor Statistics, enligt Bloomberg News.

Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit med 0,4 procent jämfört med föregående månad, och stigit med 0,3 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News snittprognos.

Exklusive olja sjönk importpriserna 0,1 procent jämfört med föregående månad. Oljepriserna steg 7,5 procent.

Exportpriserna steg 0,2 procent jämfört med föregående månad.

I september steg importpriserna med reviderade 0,2 procent jämfört med föregående månad (0,1), och sjönk med reviderade 1,0 procent i årstakt (minus 1,1).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?