Annons

USA:s underrättelsetjänst: Tjänstemän i Wuhan undanhöll information om corona

Tjänstemän i Wuhan och kommunistpartiet i Kina höll information om coronavisuset hemlig, enligt CNN:s underrättelsekällor

Foto:Muzzafar Kasim

Det dröjde flera veckor innan administrationen i Peking fick kännedom om cornaviruset, då informationen undanhölls från kollegorna i Wuhan. 

Likaså ska kommunistpartiet i Kina ha undanhållit information om viruset från resten av världen, allt enligt amerikanska underrättelsekällor som CNN har tagit del av. 

Samma mönster uppträdde vid sars-utbrottet 2003, enligt amerikanska underrättelsekällor. 

President Donald Trump har i en rad hårda utspel riktat hård kritik mot Kina för sitt ansvar för den globala spridningen av Covid-19.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?