Annons

USA:s ambassad varnar för Sverige – efter protesterna

Via sin ambassad i Stockholm manar USA sina medborgare i Sverige att se upp på offentliga platser.

Det råder bråda dagar för statsminister Ulf Kristersson. Nu varnar USA:s ambassad för dåd i Sverige.
Det råder bråda dagar för statsminister Ulf Kristersson. Nu varnar USA:s ambassad för dåd i Sverige.Foto:Marko Säävälä/TT

Rådet är att undvika folksamlingar, hålla låg profil, vara medveten om omgivningen, följa lokala mediers uppdateringar samt att på ambassadens hemsida ta del av de senaste varningarna och meddelandena.

”Amerikanska medborgare uppmanas att vara försiktiga när de går till offentliga platser som besöks av ett stort antal människor. Samlingsplatser som till exempel för att be kan vara mål. Var försiktig när du befinner dig i eller i närheten av alla diplomatiska anläggningar”, skriver ambassaden på hemsidan.

Uppmaningen kan ses i ljuset av protesterna efter koranbränningen vid den turkiska ambassaden och den upphängda Erdogandockan.

”Alla länder gör sina egna hotbedömningar och har sina egna klassificeringar. När det gäller USA hänvisar vi till dem. När det gäller vår bedömning av terrorhotnivån så ligger den kvar på förhöjd nivå, en trea på en femgradig skala”, säger Säkerhetspolisens talesperson Adam Samara till Aftonbladet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera