USA-optimism kring Nafta-avtalet

USA:s representanter vid omförhandlingarna av Nafta-avtalet i Montreal uttryckte på söndagen optimism om arbetet att uppdatera avtalet.

Det rapporterar Reuters.

De tror att förhandlingarna kan undvika en kollaps och i stället börja få momentum, och de uppmanade till att inte binda sig själva vid en specifik deadline.

"Det finns helt enkelt optimism i luften", sade USA:s representant Dave Reichert, som talade med pressen efter en briefing med USA:s handelsrepresentant Robert Lightizer.

Reichert sade att Lightizer varit "förhoppningsfull" om förhandlingarna men att det också återstår rätt mycket arbete.

USA, Kanada och Mexiko skulle på måndagen avsluta den sjätte, av planerade sju, förhandlingsrundor.

"Man kan peka på det faktum att de redan talar om ytterligare rundor, medan vi bara för en tid sedan undrade om det skulle bli mer förhandlingar", sade Dave Reichert.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?