Annons

USA: Nordkorea ställde in planerat möte i sista minuten

Nordkorea har i sista minuten ställt in ett möte med USA:s vicepresident Mike Pence under de olympiska spelen i Sydkorea.

Det uppgav Nick Ayers, talesperson för Mike Pence, på tisdagen enligt Reuters.

USA:s vicepresident Mike Pence.
USA:s vicepresident Mike Pence.Bild:Darron Cummings

Mike Pence hade tidigare planerat att ha ett möte med nordkoreanska företrädare, inklusive Kim Yo-yong, den nordkoreanske ledaren Kim Jong-uns syster.

"Nordkorea viftade med ett möte i förhoppningarna om att vicepresidenten skulle mjukna i sitt budskap" under en tid när världen riktar uppmärksamhet mot OS.

Men då Mike Pence hållit kvar i sin kritik mot brott mot mänskliga rättigheter och eventuellt nya ekonomiska sanktioner så "vandrade de bort från ett möte eller så var de kanske aldrig riktigt uppriktiga med att de ville sitta ned", sade Nick Ayers.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?