1515

Usa: Miljarder till gränsmur

Representanthuset i USA har godkänt ökat anslag till Pentagon, och i samma drag pengar för att kunna börja bygga den kontroversiella gränsmur mellan USA och Mexiko som president Donald Trump lovade under valrörelsen.
1,6 miljarder dollar, motsvarande cirka 13 miljarder kronor, har avsatts för att starta byggandet av muren.

USA:s president Donald Trump
USA:s president Donald TrumpBild:Morry Gash

Förslaget som röstades igenom är 326 sidor långt och avser också höjda anslag för veteraner och höjda löner, vid sidan av pengar till stärkt robotförsvar. Det spås möta större motstånd av demokraterna i kongressens andra kammare, senaten, under hösten.

"Vartenda öre som presidenten begärt för att börja bygga muren vid vår södra gräns kommer han att få, säger Kevin McCarthy", republikansk majoritetsledare i representanthuset.

"Men viktigast av allt, vi skickar mer pengar för att fixa veteranernas hälsovård och föråldrade system."

Under valrörelsen sade Trump att Mexiko skulle betala för gränsmuren, något som Mexiko har vägrat.

Samtidigt uppger Vita huset, i ett mejl som skickats till kongressens medlemmar, att den inledande fasen för gränsmuren har försenats till november sedan två bolag haft invändningar mot upphandlingsprocessen. Det är ytterligare ett bakslag för presidenten som i valrörelsen utlovade ett snabbt murbygge.

Planen var inledningsvis att börja bygget i San Diego i juni. Men förra månaden sade företrädare för regeringen att det nog inte skulle inledas förrän i slutet av sommaren.

Representanthusets talman Paul Ryan ska ha meddelat Republikanerna att förslaget om den kontroversiella gränsskatten inte längre gäller, enligt källor med insyn i ärendet.

Det skriver Bloomberg News på torsdagen.

Förslaget ämnade att höja skatten på import till USA och att sänka skatten på export.

 


Innehåll från Cash ITAnnons

Best-of-breed är mer kostnadseffektivt

Robert Karlsson är CEO på Cash IT och har över 20 års erfarenhet av att integrera och optimera betallösningar för detaljhandeln.
Robert Karlsson är CEO på Cash IT och har över 20 års erfarenhet av att integrera och optimera betallösningar för detaljhandeln.

I en ombytlig värld behöver detaljhandelsföretag snabbt kunna ställa om och förändra sin IT-struktur när det krävs. Att sitta fast kan bli kostsamt.

– Tekniken utvecklas snabbare än någonsin samtidigt som mycket händer i omvärlden, säger Robert Karlsson, CEO på Cash IT. De i detaljhandeln som klarade pandemin bäst kunde fort ställa om och erbjuda sina varor på ett nytt sätt. De hade en flexibel IT-struktur som tillät förändringar, och det är så vi på Cash IT jobbar när vi designar kassasystem och betallösningar åt olika butikskedjor.

Allt förenklas med realtidsintegrationer

Robert har under 20 år jobbat med att integrera de mest använda affärssystemen på marknaden med olika betallösningar och det egenutvecklade kassasystem Cash IT Retail. 

– När ett detaljhandelsföretag kan realtidsintegrera sin fysiska butik med e-handel, affärssystem och kassasystem sparas mycket tid och pengar. Administration och bokföring blir lättare medan kunderna får bättre service och medarbetarna en enklare vardag.

Till exempel kan lagersaldot alltid hållas à jour och på hemsidan syns direkt vilka varor som finns online och i butik. Administratörer kan justera priser både i e-handel och butik med en knapptryckning.    

Best-of-breed är en förutsättning

Då de tekniska innovationerna avlöser varandra snabbt har Cash IT nischat in sig på att ständigt ha koll på det senaste. Strategin de jobbar efter är best-of-breed.

– I korthet går det ut på att kunderna ska kunna plocka russinen ur kakan och välja de bästa systemen från olika leverantörer och sätta ihop till en egen helhet. Det ger mest flexibilitet och lägsta totala ägandekostnaden. Om man köper alla system från en leverantör betalar man ofta för funktioner som inte behövs eller målar in sig i ett hörn där det blir svårt att koppla på nya funktioner.

För att kunna tillämpa best-of-breed fullt ut behöver systemen vara integreringsbara med varandra från start. Om konsulter måste kopplas in för att skräddarsy integrationerna går poängen förlorad. Istället för att spara pengar tickar konsultkostnaderna iväg. Därför ska leverantörer väljas med omsorg. 

Utbytbar teknik är ett tecken på kvalitet

Helt krasst är utbytbar teknik bra teknik. Då är det möjligt att efter behov kunna bygga på, skala ner eller förändra företagets IT-struktur. 

– Att snabbt kunna koppla på eller av olika system är ett tecken på kvalitet. Då har utvecklaren koll. På Cash IT är vår affärsidé att erbjuda optimala och nyckelfärdiga lösningar för att kunna ge kunderna just den här flexibiliteten. Det är mest kostnadseffektivt i längden, avslutar Robert Karlsson.

Läs mer om Cash IT:s lösningar här.

Om Cash IT:
Cash IT levererar den senaste värdehöjande tekniken till butiker och retailkedjor för att öka deras effektivitet, lönsamhet och konkurrenskraft. Med kassasystem och betallösningar som realtidsintegreras med affärssystem ser Cash IT till att fysisk handel och e-handel sömlöst går ihop med varandra. 

 

Mer från Cash IT

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cash IT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?