USA: Lager av osålda varor sjunker

Lagren av osålda varor hos USA:s detaljhandel, grossister och fabriker sjönk 0,2 procent i oktober, jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement.

Analytiker hade räknat med att lagren skulle ha sjunkit 0,1 procent enligt Bloomberg News snittprognos.

Försäljningen steg 0,8 procent jämfört med månaden före.

Lagernivån räckte till att täcka försäljningen under 1,37 månader i oktober, jämfört med oreviderade 1,38 månaden före.

I september var detalagren oförändrade jämfört med föregående månad (+0,1), medan försäljningen steg reviderade 0,8 procent (+0,7).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?