1515

USA inför nya regler för deporteringar

Trump-administrationen utfärdade på tisdagen nya regler för verkställandet av invandringspolitik och enligt de nya reglerna kommer i princip alla som lever illegalt i USA att deporteras.

Bild:TT

Det rapporterar flera amerikanska medier.

I dokument från chefen för departementet för inrikessäkerhet, John Kelly, klargjordes hur man ska förhindra "illegal invandring och underlätta upptäckandet, gripandet och utvisning av utländska medborgare som inte har någon laglig grund för att komma in eller stanna kvar i USA".

Enligt de nya riktlinjerna ska lokala myndigheter göra mer för att se till att lagarna efterföljs och frihetsberöva fler människor medan de väntar på att få sina ärenden prövade. De ska också försöka skicka tillbaka fler över gränsen till Mexiko för att invänta prövning därifrån.

Flera av planerna ställer enligt Wall Street Journal krav på nya utgifter. Bland annat krävs 5.000 nya gränsbevakare, 10.000 gränspoliser, fler förvaringsplatser och en mur längs gränsen mot Mexiko som väntas kosta mer än 21 miljarder dollar.

Samtidigt säger talespersoner för departementet för inrikessäkerhet att de inte vet hur mycket planen kommer kosta men att det kommer krävas pengar från kongressen.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?