Annons

USA hotar återigen med skatt på franska viner

USA har inte glömt sitt hot om att införa tullar på franska varor, däribland vin.

En högt uppsatt tjänsteman i dem amerikanska administrationen säger till nyhetsbyrån Bloomberg att amerikanska myndigheter utreder frågan om importtullar på franska produkter. 

Tullarna skulle vara ett svar på den särskilda digitalskatt som Frankrike införde i juli, landet blev då den första större ekonomin att införa den här typen av beskattning. Digitalskatten är riktad mot företag som Google, Facebook och Amazon och innebär en skatt på 3 procent av it-jättarnas intäkter i Frankrike.

Draget fick USA:s president Donald Trump att utlova omfattande motåtgärder. USA:s president kallade också sin franske kollega Emmanuel Macron dåraktig.

Men Frankrikes president trodde att han vid G7-mötet i augusti nått en överenskommelse med USA i frågan. Ledarna för G7-länderna kom då överens om att inom OECD förhandla om en digitalskatt.

Men USA fortsätter hota med tullar mot Frankrike, och den amerikanska administrationen utreder just nu hur sådana skulle kunna utformas. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera