1515
Annons

USA: Fortsatt berg-och-dalbana för Tesla som rusade

De amerikanska aktiemarknaderna bjöd på ett svagt positivt humör under måndagen. Bland dagens vinnare fanns elbilstillverkaren Tesla som rusade 8,5 procent. 

USA-börserna bjöd på en mindre uppgång på måndagen där S&P500 lyfte med 0,2 procent medan Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent. Måndagens uppgång efter fyra dagar i rad med fallande börser. 

Oron över att handelskriget mellan USA och Kina ska eskalera har dock inte passerat och på bolagsnivå har bland annat Apple hamnat i fokus efter att president Donald Trump uppmanat bolaget att flytta hem produktionen till USA. Apple-aktien backade med 1,3 procent under måndagen. 

Bland de så kallade Fang-bolagen steg med Facebook med 0,7 procent medan Amazon, Netflix och Googles moderbolag Alphabet backade marginellt. 

En av måndagens vinnare var Tesla som rusade 8,5 procent i spåren av fredagens ras på 6,3 procent. Bolaget har bland annat presenterat ett antal nya toppchefer och på måndagen kom även Baird med en positiv analys av Tesla. 

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera