1515

USA: Fortsatt berg-och-dalbana för Tesla som rusade

De amerikanska aktiemarknaderna bjöd på ett svagt positivt humör under måndagen. Bland dagens vinnare fanns elbilstillverkaren Tesla som rusade 8,5 procent. 

USA-börserna bjöd på en mindre uppgång på måndagen där S&P500 lyfte med 0,2 procent medan Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent. Måndagens uppgång efter fyra dagar i rad med fallande börser. 

Oron över att handelskriget mellan USA och Kina ska eskalera har dock inte passerat och på bolagsnivå har bland annat Apple hamnat i fokus efter att president Donald Trump uppmanat bolaget att flytta hem produktionen till USA. Apple-aktien backade med 1,3 procent under måndagen. 

Bland de så kallade Fang-bolagen steg med Facebook med 0,7 procent medan Amazon, Netflix och Googles moderbolag Alphabet backade marginellt. 

En av måndagens vinnare var Tesla som rusade 8,5 procent i spåren av fredagens ras på 6,3 procent. Bolaget har bland annat presenterat ett antal nya toppchefer och på måndagen kom även Baird med en positiv analys av Tesla. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?