Annons

USA: Färre nya arbetslösa

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 14.000 personer till 246.000 personer under vecka 4, jämfört med föregående vecka.

Det visar säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Analytiker hade räknat med 250.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Bloomberg News snittprognos.

Under föregående vecka uppgick antalet nyanmälda arbetslösa till reviderade 260.000 personer (259.000).

Genomsnittet för de fyra senaste veckorna steg till 248.000 jämfört med reviderade 245.750 föregående vecka (245.500).

Antalet personer som fortsatte att få bidrag uppgick till 2,064 miljoner under vecka 3, ned från reviderade 2,103 miljoner veckan före (2,100). Denna statistik släpar efter en vecka jämfört med siffran för antalet nyanmälda arbetslösa.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?