USA-börserna väntas öppna uppåt

USA-börserna ser ut att öppna upp på torsdagen. Dow Jones-indexet kommer allt närmre 25.000-strecket när det starka börsmarknadssentimentet håller i sig. Det skulle innebära att ett nytt tusental passeras rekordsnabbt.

"Det är ihållande uppåtrörelse som gäller för börsmarknader globalt", konstaterade Lee Wild, aktiechef på Interactive Investor, i ett marknadsbrev som Marketwatch citerade.

Terminerna indikerade strax efter 15-tiden på uppgång om mellan 0,3 och 0,5 procent.

Når Dow Jones över 25.000 på torsdagen skulle det vara den snabbaste ökningen från föregående 1.000-rekordnotering. Det skulle innebära 23 handelsdagar från att 24.000 nåddes, mot 24 handelsdagar upp till 21.000 i mars 2017 samt till 11.000 i maj 1999, enligt Marketwatch.

Den värsta snöstormen hittills denna vinter sveper under torsdagen över USA:s Atlantkust. Bloomberg News påpekar att det kan påverka verksamheten för detaljhandels- och verkstadsbolag samt även ha inverkan för sådant som energi- och försäkringsbolag. Det har även påverkan för flyg över Atlanten med tusentals inställda amerikanska flyg.

Bland försäkringsbolag var AIG i stort oförändrad i förhandeln. Varuhuskedjan Macys var också i stort oförändrad efter besked om bland annat försäljningen under julhandeln samt att ytterligare några butiker ska stängas.

Inom klädsektorn föll Victoria Secret-ägaren L Brands kring 10 procent sedan julhandelsförsäljningen svikit och bolaget tvingats justera ned sin kvartalsvinstprognos.

Tesla noterades nära 3 procent lägre i förhandeln i spåren av att bolagets leveranser under det fjärde kvartalet inte infriat förväntningarna.

Intel kan fortsätta ned kring 3 procent på torsdagen efter ett dylikt procenttapp på onsdagen då det kom uppgifter om att bolagets chip är sårbara för attacker från hackare.

På makrofronten har ADP:s inofficiella jobbrapport visat på en starkare utveckling än förväntat för december. På fredagen väntas den officiella jobbrapporten.

Amerikanska statspappersräntor har rört sig upp 3-4 punkter.Noteringar klockan 15.05
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,42%
Terminen för S&P 500 +0,30%
Terminen för Nasdaq 100 +0,45%
2-åriga USA-räntan +0,0364 till 1,9676%
10-åriga USA-räntan +0,0327 till 2,4798%
Olja, US WTI +0,16% till 61:75 dollar/fat
Olja, Brent -0,16% till 67:73 dollar/fat
EUR/USD 0:0050 till 1:2065


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?