USA-börserna: Disney i handelsfokus

Några timmar in i fredagshandeln låg USA-börserna kring nollstrecket, vilket var en marginell försvagning jämört med öppningen. Den senaste tidens vinnare finans och verkstad vägde på marknaden samtidigt som defensivt fick luft under vingarna i ränte- och dollarnedgången.

Runt klockan 18.20 noterades Dow Jones Industrial Average till den oförändrade nivån 19.859. S&P 500 sjönk 0,1 procent till 2.259. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,2 procent till 5.446.

"Det verkar som att nedgången under mitten av veckan efter ett mer hökaktigt Federal Reserve bara var en andhämtning", säger Lee Wild, chef för aktiestrategi vid aktiemäklaren Interactive Investor i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

Det breda S&P500 är hittills upp 0,7 procent för veckan men vägen har varit ganska guppig. Onsdagens något hökaktiga räntemöte ledde till börsnedgång vilket kan ha uppfattats som ett köpläge sedan indexen åter tog fart på torsdagen.

På veckans sista handelsdag gav långräntor och dollar tillbaka en del av den senaste tidens uppgångar. Rörelsen hjälpte sannolikt eftersläntrare som fastighet och utilities (el- och gasbolag). Indextunga finans och teknik hade det tuffare med breda nedgångar i sektorerna. Bank of America, upp 14 procent på en månad, retirerade över 1 procent.

Helgen kan bli intressant för aktieägare i Walt Disney eftersom Starwarsfilmen Rogue One går upp på biograferna. Aktien sjönk 0,2 procent.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 3 punkter till 2,56 procent.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?