Annons

USA-börser: Wall Street väntas öppna i grönt

Terminerna för USA-börserna indikerade en inledning på lätt plus inför onsdagens öppning. Handeln väntas vara ganska lugn inför det kommande Thanksgiving-firandet.

Blickarna riktas mot på protokollet i kväll från Feds senaste räntemöte, även om det var ett odramatiskt möte den 1 november utan nya prognoser. Fed lämnade som väntat räntan oförändrad men gav inte heller några signaler om att den inte skulle vara redo att höja i december.

Eftersom USA firar Thanksgiving på torsdagen, med helgstängda börser, kom statistik som normalt dyker upp på torsdagar redan på onsdagen.

Siffrorna över nyanmälda arbetslösa var ungefär som väntat. Kärnorder för varaktiga varor, kapitalvaror exklusive försvar och flygindustri, hamnade under förväntan men det kompenserades i viss mån av att statistiken för månaden före reviderades upp.

USA-dollarn försvagades en aning efter statistiksläppet mot både euro och yen och börsterminerna backade lite.

Vid 15-tiden hade terminerna för alla de tre stora aktieindexen, Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 och teknikorienterade Nasdaq 100 ökat 0,1 procent jämfört med tisdagens stängning.

I tisdagens aktiehandel fortsatte USA-börserna uppåt till nya rekordnivåer, med stöd av stigande börser i Europa och Asien. Särskilt starkt gick ännu en gång flera av de tunga teknikaktierna.

I Asien var det mestadels stigande börsindex, om än i måttlig grad. Europabörserna ligger överlag på plusnoteringar, undantag tyska DAX.

På råvarumarknaden har oljepriset gått upp efter att USA:s råoljelager minskade oväntat mycket under förra veckan enligt tisdagskvällens statistik. I kväll kommer de mer officiella lagersiffrorna och då från amerikanska energidepartementet.

Rockwell Automations styrelse har enhälligt beslutat att avvisa Emersons bud. Emersons bud, som höjdes från 215 till 225 dollar per aktie den 16 november, undervärderar Rockwell och dess potential för fortsatt tillväxt och värdeskapande, enligt Rockwells styrelse. Rockwell var ned dryga procenten i den amerikanska förhandeln och Emerson upp ungefär lika mycket.

Deere bjöd på en bättre vinst än väntat i sin rapport för det fjärde kvartalet på onsdagen och belönades med en kursuppgång på nästan 5 procent inför öppningen.

Hewlett Packard Enterprises föll i stället rejält i förhandeln efter besked om att vd lämnar. HP, som är den andra delen av det bolag som delades upp för några år sedan, sjönk också och då efter kvartalsrapport. HP-aktien var ned 7 procent.

På onsdagens fortsatta USA-agenda finns definitivt Michiganindex klockan 16.00 och veckosiffrorna över amerikanska oljelager från energidepartementet kommer klockan 16.30. Fed-protokollet publiceras klockan 20.00.

På torsdag är det helgstängt i USA och på fredag är det halvdag på USA-börserna med stängning klockan 19.00 svensk tid.

Noteringar strax före klockan 15:00

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,13%
Terminen för S&P 500 +0,05%
Terminen för Nasdaq 100 +0,07%

2-åriga USA-räntan -0,0117 till 1,7598%

10-åriga USA-räntan +0,0054 till 2,3631%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?