Annons

USA-börser: Wal-Mart rasar på rapportbesvikelse

New York-börsen sjönk något när handeln på tisdagen återupptogs efter måndagens helgledighet medan Nasdaq-börsen stod emot bättre. Högre långräntor, en starkare dollar och klena bolagsrapporter tyngde humöret. Detaljhandelsjätten Wal-Marts aktie rasade hela 9,1 procent, samtidigt som "skräck-indexet" VIX på nytt steg över 20-nivån.

Klockan 16.30 var Dow Jones industriindex ned 0,6 procent till 25.061 och det bredare S&P 500 sjönk 0,3 procent till 2.724. Tekniktunga Nasdaq var däremot upp 0,2 procent till 7.253 med stöd av bland annat Apple och chiptillverkaren Intel som steg.

På rapportfronten stod detaljhandelsjätten Wal-Mart för ett svagare resultat än väntat och en prognos för det nya räkenskapsåret som inte levde upp till marknadens förhoppningar. Att försäljningen under det gångna kvartalet var marginellt bättre än väntat hjälpte inte då online-försäljningen ökade i långsammare takt än tidigare. Aktien backade 9,1 procent.

Visst tryck nedåt var det även för H&M-konkurrenten Gap, sedan bolaget meddelat att varumärkeschefen Jeff Kirwan kommer att lämna. GAP sjönk 2,9 procent.

Bättre gick det för byggvaruhuskedjan Home Depot, en av Electrolux återförsäljare, som steg 0,2 procent efter en kvartalsrapport som visade högre jämförbar försäljningstillväxt än väntat.

Restaurangkedjan Domino's Pizzas kvartalsrapport var en blandad kompott, med en vinst per aktie som översteg förväntningarna, men en försäljningstillväxt som inte riktigt nådde marknadens prognoser. Aktien backade 2,9 procent.

Halvledarbolaget Qualcomm är på väg att höja sitt bud på företaget NXP Semiconductors till omkring 44 miljarder dollar, motsvarande 355 miljarder kronor, uppgav källor med insyn i planerna enligt Wall Street Journal. Qualcomm förlorade 3,4 procent av sitt börsvärde.

Den amerikanska tioårsräntan handlades upp 2 punkter till 2,89 procent. USA-räntorna har stigit inför en rad tal från Fed-ledamöter samt onsdagens protokoll från det senaste Fed-mötet. Vidare emitterar centralbanken på tisdagen nya statsskuldsväxlar och tvååriga obligationer under den första av tre dagar med statspappersauktioner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?