ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Varuhusjättar bland vinnarna

New York-börserna handlades strax ovanför nollstrecket efter onsdagens öppning. Förnyad oro kring situationen i Nordkorea tyngde sentimentet i förhandeln men investerarna återfick förtroendet något vid öppning och börserna steg. Amerikanska varuhusjättar fanns bland vinnarna i förhandeln efter starka besked från Macy's.

Nordkorea hotade på onsdagen att ställa in mötet mellan Kim Jong-Un och Donald Trump i Singapore i juni. Anledningen är en militärövning där USA och Sydkorea deltar som Nordkorea anser är en provokation. Enligt Richard Perry, analytiker på Hantec Markets, har den geopolitiska risken ökat igen efter beskedet att Nordkorea har dragit sig ur de planerade samtalen med Sydkorea och nu hotar att göra samma sak med Donald Trump. Det skriver Marketwatch. 

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,1 till 24.718, det bredare S&P 500 steg 0,2 till 2.716 och teknikorienterade Nasdaq var upp 0,3 till 7.375.

Nästan samtliga sektorer låg på plus med råvaror som draglok genom att stiga 0,7 procent. Energisektorn backade 0,4 procent.      

På bolagsfronten presenterade den amerikanska varuhusjätten Macy's ett bättre kvartalsresultat än väntat med en överraskande stor jämförbar försäljningsökning och har samtidigt höjt sin helårsprognos. Aktien steg 5,8 procent. Sektorkollegorna JC Penny, Nordstrom och Kohls, steg samtliga i förhandeln men backade efter öppning och var ned mellan 0,3 och 1,8 procent 

Cisco, som tillverkar kommunikationsutrustning, handlades ned 0,6 procent inför sin kvartalsrapport, som väntas efter onsdagens börsstängning.

Före börsöppningen kom statistik som visade att bostadsbyggandet i USA sjönk med 3,7 procent i april, vilket var mer än en väntad nedgång på 0,7 procent, enligt Reuters.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad på 3,07 procent, efter att ha stigit nästan 7 punkter på tisdagen.  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies