Annons

USA-börser väntas öppna upp

New York-börserna väntas öppna upp. Vix har fallit ned under 25-nivån, vilket fortsatt indikerar en orolig marknad, men lugnare jämfört med hur det sett ut tidigare i veckan med en topp på över 50-nvån. I Europa har det varit tydliga nedgångar. Kursfallet tidigare av veckan gäckar fortsatt investerare som tvekar kring kursriktningen.   

Bild:Matej Kastelic

Vid 15-tiden noterades terminen för Dow Jones industriindex upp 0,7 procent. Terminen för S&P 500 hade gått upp med 0,6 procent och terminen för teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 0,8 procent.

Dollar-index har fortsatt att stärkas medan de amerikanska räntorna har fortsatt upp. Minskad risk efter att senaten fått ihop sin budget och att den statliga administrationen tvingas stänga har bidragit till en starkare dollar.   

Priset på råolja har fortsatt ned för femte dagen i rad efter höga oljelager och en starkare dollar. Under onsdagen visade amerikansk statistik att produktionen ökat till rekordnivåer på daglig basis. Brent-terminen sjönk ned mot 65 dollar för första gången sedan i slutet av december 2017. 

Under onsdagen handlades Dow Jones industriindex ned 0,1 procent. Det bredare S&P 500 sjönk 0,5 procent. Tekniktunga Nasdaq handlades ned 0,9 procent.

På aktiemarknaden väntas Twitter stiga med 25 procent. Bolaget har släppt en rapport före öppning som var bättre än väntat. Det sociala nätverket som tidigare har haft svårt att visa vinst gjorde nu det för första gången. Visst smolk i bägaren var att användarna inte ökar i den takt som analytikerna väntat sig. Trots allt bjöd Twitter på ökat antal aktiva användare per månad med 4 procent jämfört med samma period föregående år.  

Yum Brands, där Taco Bell och Pizza Hut ingår tillsammans med Kentucky Fried Chicken väntas stiga då aktien är upp med 5 procent i förhandeln efter en bättre rapport än väntat. 

Spelbolaget Take-Two Interactive, som kom med rapport efter USA-börsens stängning under onsdagen, är ned 3 procent i förhandeln. Bolaget slog vinstförväntningarna men missade analytikernas försäljningsförväntningar. Bolagets guidning för 2018 var i linje med förväntningarna.  

Trimble, som konkurrerar med Hexagon, kommer med sin rapport efter New York-börsens stängning. 

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?