Annons

USA-börser: Vändning upp efter gårdagens tapp

New York-börserna återhämtade snabbt onsdagens nedgång. Konjunkturstatistik gav stöd åt en bred uppgång på torsdagen där energi och råvarubolag steg mest.

Marknaden har under februari uppvisat ett mönster där investerare tagit fasta på ökad inflationsrisk och höga värderingar på aktiemarknaden vilket fått väga tyngre i vågskålen än en stark amerikansk ekonomi. Detta har skapat en nervös marknad med större osäkerhet kring eventuella åtstramningar från Fed.   

"Marknaden prisar in möjligheten att Fed kommer att strama åt längre fram", sade Evan Brown på UBS Asset Management till Bloomberg News. 

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,4 procent till 25.145, det bredare S&P 500 ökade 1,0 procent. Även Nasdaqs kompositindex klättrade 0,8 procent. 

Statistik före torsdagsöppningen visade att nyanmälda arbetslösa sjönk mer än väntat i förra veckan, vilket bidrog till en positiv handelsdag i New York. 

Den amerikanska tioårsräntan nådde i onsdagens sena USA-handel en ny toppnotering sedan årsskiftet 2013/2014, men har därefter sjunkit i torsdagens handel. Dollarindex noterades ned till nivåer som gällde före onsdagens Fed-protokoll. 

På aktiemarknaden steg energibolaget Chesapeake kraftigt, nära 20 procent, efter en bättre rapport än väntat. Bolaget som tidigare haft problem med sin balansräkning, uppgav att det kommer att sänka skulderna kraftigt framöver. 

Biluthyraren Avis Budget Group lyfte 16 procent. Bolaget presenterade en bättre rapport än väntat, dock så var förväntningarna lågt ställda. 


Innehåll från BixiaAnnons

Gör ett hållbart elval

En bättre framtid kan bara skapas genom handling. På elbolaget Bixia arbetar man sedan länge aktivt med omställningen mot ett förnybart energisystem. Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i Bixias verksamhet och en stark drivkraft i det dagliga jobbet. 

Bixias hela affärsmodell handlar om att tillföra mer förnybar el till systemet, elen säljer de sedan vidare till sina kunder. Idag är Bixia det elbolag i Norden som köper in störst andel förnybar el från små lokala producenter av sol, vind och vattenkraft. Idag levererar elbolaget 100 procent förnybar el till alla privatkunder och har som målsättning att från och med år 2022 leverera 100 procent förnybar el även till företagskunder. Det är tack vare Bixias lokala producenter som detta är möjligt.

Bixias hjältar

— Våra producenter är våra hjältar. Många gånger är det en bonde som har valt att sätta upp ett vindkraftverk eller solpaneler och sedan säljer sin överskottsel genom oss. När kunderna sedan köper närproducerad el ser vi till att producenterna får lite bättre betalt så att de kan investera i ännu mer förnybar produktion. Det innebär att vår affär bidrar till mer förnybar el i systemet, säger Pär Kaller, vd Bixia.

— Det är tyvärr få personer som känner till vilken betydelse valet av el har för vårt klimat. Bara genom att aktivt välja förnybar el kan man som privatperson minska sitt koldioxidutsläpp med lika mycket som det tar att åka bensindriven bil en tur och returresa till Kapstaden. Dessutom är det ett enkelt val, som inte kräver att man ändrar sina vanor eller avstår från något.

Välj förnybar el för ditt företag

Idag förväntas att företag ska minska sin klimatpåverkan samtidigt som det ställs krav på öppen och ärlig dialog med kunden. Därför är Bixia extra stolta över att ha blivit godkända som ett schysst elhandelsbolag. Certifieringen ger kunderna en bekräftelse på att de gjort ett extra bra val och innebär att Bixia som elhandlare uppfyller 17 kundlöften för att kunderna ska känna sig trygga i sitt val av elbolag. För Bixia är det viktigt att valet av förnybar el känns både lätt och rätt.

Läs mer på bixia.se/foretag 

Mer från Bixia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bixia och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?