Annons

USA-börser: Uppåt för femte dagen i rad

Förändringarna var fortsatt små på New York-börserna på onsdagen, där ledande index dock lyckades hålla sig på plussidan i den inledande handeln. Därmed var börserna fortsatt upp - nu för femte dagen i rad.

Omkring klockan 16.45 hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent till 20.974. Det bredare indexet S&P 500 var upp 0,1 procent till 2.401, medan Nasdaqs kompositindex gick upp 0,2 procent till 6.149.

På de ledande Europabörserna gick utvecklingen åt olika håll på onsdagen, med uppgångar i London och små nedgångar i såväl Frankfurt som Paris.

Råoljepriset visade relativt små rörelser efter den markanta uppgången på senare tid, då WTI-oljan handlades till runt 51:50 dollar fatet och Brent till omkring 54:30 dollar. Oljan stärktes dock något efter lagerstatistiken från USA:s energidepartement, som visade att råoljelagren i USA minskade med 4,4 miljoner fat förra veckan vilket var klart mer än den förväntade nedgången med 2,1 miljoner fat.

Bland sektorerna inom S&P 500 gick råvaror och fastigheter bra för dagen, men även teknik och industri avancerade. Telekom, finansföretag och sällanköpsvaror var däremot förlorare.

I råvarusektorn var Praxair en vinnare med en uppgång på 2,4 procent, sedan tyska Linde lagt fram en plan för en sammanslagning av de två företagen.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 1 punkt till 2,29 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera