Annons

USA-börser: Turbulensen tungt sänke på Wall Street

Turbulensen på obligationsmarknaden får USA-börserna att backa rejält på torsdagen. Indexen ser ut att vara på väg att stänga nedåt för fjärde dagen på fem dagar. Vid 19-tiden är Dow Jones industriindex ned 2,7 procent till nivån 24.225. Det bredare S&P 500 sjönk 2,4 procent till 2.617 medan teknikorienterade Nasdaq backade 2,7 procent till nivån 6.869.

Sedan i fredags har det varit en kraftig turbulens på USA-börserna. Oron antas bero på räntorna som stiger samt förväntningar om att Fed höjer räntan snabbare än aviserat. 

Ytterligare en anledning till de kraftiga nedgångarna på torsdagen kan vara en oro för om budgeten får tillräckligt med stöd inför godkännandet av representanthuset. Amerikanska senaten enades på onsdagen om en budget för de närmsta två åren men inväntar nu godkännande från representanthuset. 

Ett godkännande innebär att man undviker ytterligare en nedstängning, som annars träder i kraft natten mot fredag. Det är oklart om budgeten här får tillräckligt med stöd för ett godkännande, vilket kan bidra till oron på USA-börserna. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?