Annons

USA-börser: Trump pressar handeln

Några timmar in i torsdagens session låg de amerikanska börserna i rött vilket speglade öppningen.

Läkemedelsaktier gick fortsatt svagt i spåren av ett uttalande från Donald Trump samtidigt som Fiat rasade på uppgifter om avgasfusk.

Runt klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,9 procent till nivån 19.782. S&P 500 hade sjunkit 0,8 procent till 2.257. Nasdaq Composite sjönk 1 procent till 5.509.

Under onsdagskvällens efterlängtade presskonferens attackerade Donald Trump läkemedelsbranschen för dess prissättning vilket vägde på dess sektorindex. Allergan och Amgen var ned nära 1 procent vardera efter att ha fallit 2 procent föregående session.

"Vi är den största köparen av läkemedel i världen och trots det överbetalar vi. Vi ska få ned priserna, miljarder med dollar kommer sparas över tid", sade Donald Trump, enligt Ritzau.

Vid sidan av ovan fick Fiat Chrysler stor uppmärksamhet sedan dess aktie rasat 13 procent på uppgifter om att den amerikanska miljömyndigheten EPA kommer att anklaga bolaget för att i 100.000 dieseldrivna lastbilar och suvar ha använt en mjukvara i syfte att manipulera avgasutsläppen.

På valutafronten sjönk dollarn mot samtliga av dess 16 huvudvalutor vilket tydligt vägde på finanssektorn som var sämst presterande inom S&P500-index.

Uteblivna löften om finanspolitiska stimulanser eller sänkta skatter under onsdagens presskonferens, bidrog till tryck på dollar och räntor.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 5 punkter till 2,31 procent.

 

image

 

Källa InfrontKommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?