ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

USA-börser: Tesla tyngdes av olycka och Musk-utspel

New York-börserna stängde oförändrat efter svaga rörelser runt nollan på måndagen.

Presidenten har utnämnt denna vecka till "Made in America Week", där tanken är att främja försäljningen av varor producerade i USA för att således främja både den amerikanska ekonomin samtidigt som det ska skapa fler jobb, rapporterar tidningen The Guardian.

Under kvällen talade president Trump om hur han vill se fler produkter märkta med "Made in America"-stämpeln.

Vid stängning var Dow Jones industriindex oförändrat vid 21.630, och S&P 500 var oförändrat på 2.459. Nasdaqs kompositindex var likaså oförändrat, vid 6.314.

Sektorerna som tappade mest i S&P 500 under dagen var energi och hälsovård.

Medicinteknikbolaget Medtronic handlades 2,8 procent lägre medan läkemedelsbolaget Pfizer tappade 0,5 procent.

Bland bolag som tyngde energisektorn återfanns både Devon Energi som Exxon Mobil.

Oljejätten Exxon Mobil backade 0,5 procent sedan analytiker vid Wolfe sänk rekommendationen för aktien till underperform från peerperform.

Bland råvaror upplevde oljan nedgångar. WTI-oljan handlades till 45:98 dollar per fat, motsvarande ett tapp omkring 1,2 procent medan Brent-oljan handlades till 48:40 dollar.

Tesla handlades 2,5 procent lägre på måndagen. Utöver att vd Elon Musk uttalat sin om att han tycker att bolaget är övervärderat så påverkades även aktien negativt av nyheten att en bilolycka i Minnesota kan ha berott på Teslas autopilotsfunktion.

"Vi har inte ännu fastställt om autopilotfunktionen var aktiverad, och har ingen anledning att tro att autopiloten, vilken NHTSA har funnit minska risken för olyckor med 40 procent, inte fungerat som den ska", svarade Tesla i ett epostmeddelande, meddelar Bloomberg News.

Efter stängning lämnade strömningsjätten Netflix rapport över det andra kvartalet. Antalet prenumeranter ökade med 5,2 miljoner jämfört med den förväntade ökningen om 3,2 miljoner. Aktien stängde 0,4 procent högre.

Den amerikanska 10-årsräntan sjönk 2 punkter till 2,31 procent.

Tyck till