1515
Annons

USA-börser: Terminerna pekar på små rörelser

De amerikanska aktieindexterminerna visade små rörelser kring nollan inför onsdagens handelsstart, efter att Dow Jones på tisdagen stängt på rekordhöga nivåer för andra dagen i rad.

Vid 15-tiden var terminerna för Dow Jones såväl som för S&P 500 i stort sett oförändrade. Terminen för det tekniktunga Nasdaq hade samtidigt gått ned med 0,2 procent, jämfört med tisdagens stängning.

På tisdagen stängde Dow Jones Industrial Average på 19.252 efter en uppgång med 0,2 procent. S&P 500 steg 0,3 procent och tekniktunga Nasdaq Composite ökade med 0,5 procent.

Oljan fortsatte backade under onsdagen i skuggan av att Opec förbereder ett möte med producenter utanför organisationen på lördag för att bredda samarbetet kring en minskad oljeproduktion. Inför den amerikanska börsstarten var priserna för WTI såväl som för Brentoljan ned kring 1 procent.

På bolagssidan kan nämnas att kaffekedjan Starbucks nye vd Kevin Johnson lade fram en ny femårsstrategi på onsdagen. Planen är att öppna 12.000 nya försäljningsställen globalt fram till år 2021. Butiksöppningarna ska generera en ökad försäljning med 10 procent och få vinsten per aktie att stiga mellan 15-20 procent per år, meddelade bolaget.

I förhandeln steg Credit Suisse 4 procent efter att ha aviserat nya sparåtgärder. Även Mastercard, som höjt sin utdelning med 16 procent, stärktes.

Vad gäller läkemedelssektorn är det värt att nämna att den blivande presidenten Donald Trump i en intervju med tidningen Time sagt att han ska verka för att få ned läkemedelspriserna.

Onsdagens makroagenda innehåller ingen tung statistik. Klockan 16.00 väntas JOLTS-siffran över antalet lediga platser i USA i oktober.

Klockan 16.30 presenterar DOE veckostatistiken över oljelagren i USA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?