1515

USA-börser: Terminerna pekar på öppning uppåt

Inför börsöppning i New York vittnade terminerna om överlag högre indexnivåer på onsdagen.

Omkring klockan 14.40 handlades terminen för Dow Jones industriindex omkring oförändrat. Terminen för det bredare indexet S&P 500 var samtidigt upp cirka 0,1 procent, medan terminen för det mer teknikorienterade Nasdaq 100-indexet steg 0,3 procent.

Bostadsbyggandet i USA steg 8,3 procent i juni, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 1.215.000 bostäder, enligt USA:s handelsdepartement.

Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha ökat 6,2 procent, till en årstakt på 1.160.000 bostäder, enligt Bloomberg News snittprognos. Terminerna rörde sig in nämnvärt på statistiken som publicerades 14.30.

Bland enskilda aktier redovisade Morgan Stanley ett resultat per aktie på 0:87 dollar för det andra kvartalet 2017 (0:75). Resultatet var över analytikernas förväntan, enligt Bloomberg News snittprognos.

Intäkterna från ränte-, råvaru- och valutahandeln var helt i linje med marknadens förväntan, vilket var en lättnad i ljuset av gårdagens rapport, då branschkollegan Goldman Sachs tappat stort i segmentet. Morgan Stanleys aktie steg drygt 3,3 procent i förhandeln.

Alphabet, moderbolag till teknikjätten Google, relanserar smarta glasögon. Den tidigare produkten Google Glass, har rekonstruerats och riktar sig nu mot företagssegmentet.

Ett 50-tal företag, däribland Boeing, General Electric och Volkswagen uppges ha testat produkten, rapporterade The Wall Street Journal. Aktien var upp något i förhandeln.

Noteringar omkring klockan 14.40

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)
Terminen för DJIA +0,037%
Terminen för S&P 500 +0,112%
Terminen för Nasdaq 100 +0,268%
2-åriga USA-räntan +0,0042 till 1,3519%
10-åriga USA-räntan +0,0106 till 2,2696%
Olja, US WTI +0,24% till 46:50 dollar/fat
Olja, Brent +0,35% till 49:02 dollar/fat
EUR/USD +0,0087 till 1:1565


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?